2011. augusztus 14., vasárnap

Interjú Szlovák Autonóm Nacionalistákkal




1. Mióta követitek az autonóm stílust, és mi inspirált benneteket ezen az úton?

Az inspiráció nyugatról jött, ahol különböző megmozdulásokon, illetve az interneten ismertük meg az autonóm nacionalizmus sajátosságait. Ezekkel a gondolatokkal mi is egyetértettünk, így 2008 óta országszerte fokozatosan alakulni kezdtek az aktivisták szervezett csoportjai. Az autonóm nacionalizmus számunkra azt a lehetőséget teremti meg, hogy egy nem központosított szervezett ellenállásban tudjunk fellépni azon rendszer és jogtalanság ellen, amelyben élünk. Az erkölcsi hanyatlás, a kapitalizmus, a globalizáció és még sok egyéb probléma tartozik azon jelenségek közé, amelyek pusztítják az országunkat, és amelyek ellen fel kívánunk lépni. Nem foglalkoztat bennünket a külső, az életstílus vagy a zenei stílus – számunkra az aktív tevékenység a fontos!

2. Milyen a Szlovák NS színtér, hogyan vélekedtek a Slovenská Pospolitos munkájáról?

Szlovákiában sok nemzeti szervezet létezik, de nehezen lehet meghatározni, hogy valóban működnek e még. Ahogy a világon mindenhol, úgy nálunk is jelen van egy bizonyos irigység és kölcsönös lejáratás, amelynek köszönhetően a hazai mozgalom stagnál. Ez egy nagyon sajnálatos jellege az egésznek, hiszen így elfelejtjük azt, ami összeköt bennünket, pedig tudhatnánk, hogy csakis az egységben az erő. Ami a viszonylagos együttműködést illeti, mindig az aktív és inteligens egyéneken áll az egész, nincs ez másképp a Szlovák Testvériséggel való kapcsolatunk esetében sem. Vannak tagjaik, akikkel jóban vagyunk, egymáshoz hangoljuk a tevékenységeinket, és vannak olyanok, akikkel nincs mit megbeszélnünk.

3. Hogy álltok a diplomáciai kapcsolatokkal, mely nemzetekkel vagytok jó bajtársi viszonyban? Gondolom a sovinizmust nemigazán „támogatjátok“ :)

Együttműködünk cseh és lengyel barátainkkal, illetve néhány aktivistánk jó viszonyt ápol magyar nemzetiszocialistákkal. Néhány alkalommal részt vettünk a Becsület Napján is, az NSA (Nemzeti Szocialista Akció) emblémája alatt. Tudatában vagyunk annak, hogy a sovinizmus a ZOG kezében lévő nagyon hatásos fegyver az európai egység megbontására. Határozottan elutasítjuk minden formáját a sovinizmusnak, és fellépünk ellene.

4. Mit gondoltok arról a feszültségről ami a magyar és a szlovák nép között van? Gondoljátok, hogy ennek mélyebb gyökerei vannak, visszavezethetőek Trianonra, vagy csak szimplán a ZOG műve az egész?

Elítéljuk a sovinizmus megnyilvánulásait mind magyar, mind szlovák oldalról. A sovinizmus maga nagyrészt a ZOG műve, de valamilyen szinten felelős érte néhány hülye is, akik a történelem rossz felfogásán akadtak fenn. Trianon mindkét oldal számára érzékeny kérdés. Ne építsük azonban Európát egy, korábban már félresikerült dologra. Mi egy új, erős Európát építünk, amely nemzeti és szocialista értékrenden alapul. Elismerjük a történelmet, az identitást és a nemzeti államok határait, ugyanezt várjuk el tőlük is.

5. Mennyire erősek a baloldali radikálisok Szlovákiában? Sok problémátok van az antifákkal?

A szlovákiai militáris antifa mozgalom főleg lokális szinten működik, és azon kívül, hogy a nacionalisták vagyonában kárt tesznek, illetve néha előforduló túlerőben való hátbatámadáson kívül nem sokra képesek. Ami a korrekt egymás elleni ütközetet illeti (legyen az ökölharc vagy inteligenciai megmérettetés), nem jelentenek ezek a bohócok semmiféle veszélyt. Néhányszor megpróbálták megzavarni a rendezvényeinket, de minden esetben 200 : 15 arány lett belőle, így történetesen azok védték a hátsójukat, akik ellen elvileg küzdenek (rendőrség). Természetesen ennek ellenére az ellenséget sosem kell alábecsülni, ezért előbb tanulmányozni kell, aztán konfrontálódni!

6. Az euró bevezetése hasznos volt nálatok, vagy inkább több kárt okozott nálatok? Mi a véleményed az EU-ról?

Az Európai Unió elsősorban egy olyan intézmény, mely pusztán az ekonómiai helyzettel foglalkozik, nem a tagországok nemzeti elvein alapul, és tulajdonképpen egy mesterséges tákolmány. A legtöbb ország képviselői elsősorban az előnyeit szeretik hangoztatni, de ki említi meg a hátrányait? Tisztában vagyunk-e azzal, hogy az EU-ba szánt juttatások sokszor magasabbak, mint a bevételek? Vagy azzal, hogy értelmetlen szankciókat fizetünk az élelmiszertöbbletekért, illetve olyan szabályokat rónak ki ránk, amelyek tönkreteszik a hazai gazdaságot? Jelenleg az egész EU válságban van, nem működnek még az alappillérei sem, a korábban agyondicsért euró a végét járja, ennek köszönhetően pedig hatalmasra növekednek egyes államok adósságai. Országunkban az euró az egyre mélyülő szociális különbségek szinonímája lett. Azok az országok, amelyek nem álltak át az euróra, óriási előnyben vannak, mert befolyásolni tudják a saját valutájukat. És még nem beszéltünk arról, hogy sok ország újra szigorúan ellenőrzi a határait az afrikai bevándorlók miatt. Az EU csupán egy bürokratikus fiaskó és csak idő kérdése, hogy mikor fog megszűnni. Erre fel kell készülnünk.

7. Mit gondoltok a vallásról?

A vallási kérdésre nincs meghatározott véleményünk, mindenkinek joga van abban hinni, amiben akar, és ha ez cselekvésre buzdítja az embert, akkor mindenképpen pozitív jelenség. A kereszténységnek megvolt a maga sötét és világos oldala is. A múltban a vallás erősen kötődött a hazafisághoz, és egységesíteni tudta Európát a tatárok, törökök, arabok, stb. ellen. Napjainkban elveszti a lába alól a talajt, és szeretetre buzdít mindenkivel szemben, legyen szó akár pedofilról, gyilkosról, homoszexuálisról, stb. Ez alól kivétel a pravoszláv egyház, amely még ma is őrzi a tradicionális értékeket, a morált és a családot, mint a nemzet alapkövét.

8. Mit terveztek a jövőre nézve, vannak közelebbi terveitek amik megvalósításra várnak?

A weboldal újraindításán dolgozunk, amely hamarosan el is fog indulni, továbbá szeretnénk elmélyíteni a szomszédos országokkal az együttműködést. Többféle aktivitást tervezünk, a célunk pedig az, hogy az emberek ne legyenek olyanok, mint a birkák. Ez annyit jelent, hogy informálni kívánjuk az embereket a körülöttük zajló valós eseményekről (Szlovákiában és a világon egyaránt), figyelmeztetni a multikulturalizmus, a kapitalizmus, globalizáció, stb veszélyeire. Ezen kívül meg akarjuk szólítani a fiatalokat is, kulturális, turisztikai és sportesemények szervezésével.

9. Az utolsó szó a tiétek, mit üzentek a magyar bajtársaknak?

Az általános helyzet nálunk – de úgy általában az egész világon – elveti a nacionalizmus és a hazafiság gondolatait. A ZOG mesterségesen szított ellentétekkel próbálja majd a tevékenységünket ellehetetleníteni. Európából egy faji olvasztótégely formálódik, és mindenkinek tisztában kell lennie azzal, hogy a tizenkettedik órában a barikád melyik oldalán fog állni! A mi céljaink már rég ki vannak tűzve, készek vagyunk osztozni egy új Európán. Nemzeti, szocialista és főleg EURÓPAI a következő mottóval: soha többé testvérháborút! örömmel tölt el bennünket, hogy Magyarországon is megjelentek az autonóm nacionalizmus gondolatai és a vele járó aktivitás. Szorítunk nektek, és alig várjuk az együttműködést. üdvözletünket küldjük minden magyarországi barátunknak! (Budapest, Győr, Komárom, Sopron, Tatabánya, Eger, stb.)