2011. június 15., szerda

Hang-OI rá! IV. koncertbeszámoló



2011.06.10.-én sikeresen lezajlott a Hang-OI rá! Koncertsorozat 4. része. Sokan kérdezték már, hogy miért 4. részként lett megjelölve, holott már futott le Hang-OI rá! buli 6.-os sorszámmal is. A legelső Hang-OI rá! koncert Darkfire/Zoli és a Fehér Vihar énekesének közös szervezésében zajlott de Darkfire felhagyott a szervezéssel, míg a Fehér Vihar folytatta a szervezést, egészen a 6. koncertig. A két szervező között megszakadt a kapcsolat, így DarkFire-nek csak a 3. koncertről volt tudomása, ezért került ki a koncert flyerjére a 4. megjelölés. A Fehér Viharral történt újabb kapcsolatfelvétel után a koncert név jóvá lett hagyva, azzal a feltétellel, hogy a Fehér Vihar logó szerepeljen a flyeren. A bemutatkozó első rész linkje: http://hunhir.info/?pid=hirek&id=28672


Kezdésként a Szebb Napok zenekar csapott a húrok közé, a vidám, pörgős nótákkal pedig csakhamar bulihangulatot varázsoltak a söröző pincehelységébe. A vártnál sokkal nagyobb létszámú közönség aktív szereplése folytán mindenkiről dőlt a veríték, és mindenki egy emberként üvöltötte hogy „Ott leszünk ha kell, ott igen!”.

Mire mindenki szép lassan beindult mozgás terén, a Szebb Napok koncertnek végelett, és a Kitörés zenekar vette át a színpadot. A 2008-ban létrejött veszprémi zenekar hozta a szokásos jó minőséget, a dallamos számok ugyanúgy szerepeltek a repertoárban, mint a keményebb heavy metálosak, én titkon reménykedek benne, hogy a demojukon kiadott számok egyszer majd újrastúdiózásra kerülnek, és koncert minőségben élvezhetjük őket otthon is!



A Tar Had zenekar következett, ők aztán végképp nemárultak zsákbamacskát: őrületes tempójú zúzás, a pogo közben sokszor lehetett látni repkedő cipőket, és még stage divingot is, le a kalappal!
A Hunor fellépésében külön tetszett, hogy az énekes minden szám előtt mondott egy kis történetet, ami kapcsolódott az adott számhoz, ők is hozták a szokásos földbedöngölős repertoárt, igazán pazar koncertélmény volt! Az Arcvonal fellépése sajnos elmaradt, a srácok taghiánnyal küszködnek, de reméljük legközelebb őket is láthatjuk! A Turul Nemzetség volt az utolsó fellépő, sajnos a hangosítási problémák miatt hamarabb be kellett fejezniük a produkciót, de amíg játszottak, ők is lázba hozták a közönséget. Turul Nemzetség interjú: http://www.turulhir.eoldal.hu/cikkek/beszelgetesek-_interjuk_-__/turul-nemzetseg.html


Mindent összevetve nagyon elégedett voltam a koncertekkel, és főként a szervező brigád tevékenységével: nem voltak jelen a szokásos összeszólalkozások, vagy a tettlegességig fajuló balhék, normálisan viselkedni tudó emberek jöttek el szórakozni. A srácok visszahoztak valami szokatlant a színtérre, valamit, amit önfeledt szórakozásnak hívunk(a pincehelység pedig roppant feelingessé tette a bulizást!). Aki még nem járt Hang-OI rá! bulin, annak ajánlom figyelmébe a következő felvonást, ami biztos vagyok benne, hogy nem várat sokat magára! A Fehér Brigád ezúton is szeretne köszönetet mondani a fellépő zenekaroknak és a lelkes közönségnek, és elnézést kér a Turul Nemzetségtől a korai befejezés miatt!