2010. szeptember 5., vasárnap

Hetero Pride 2010.09.04

Hát végre ezt is megértük kis hazánkban: a gusztustalan, magamutogató és minden erkölcsi értéket nélkülöző homoszexuálisok vonaglása helyett a büszke heteroszexuális többség vonult fel az Andrássy úton. A Koletár Csaba szervezte civil kezdeményezés célja az volt, hogy a meleg felvonulás céljából ne lehessen köztereket igénybevenni, és erre hivatkozva ne korlátozzák a normális emberek gyülekezéshez és szólásszabadsághoz való jogát. A beszédek elhangzása után a résztvevők rendőri biztosítás mellett vonultak át a Hősök teréről a Deák Ferenc térre. A rendezvény itt végetért, de Koletár Csaba közölte: jövőre ismét megrendezésre kerül a Hetero Büszkeség Napja.

A felvonuláson mi is tiszteletünket tettük páran, mert úgy éreztük kötelességünk ottlenni, és nemet mondani egy olyan dologra, ami homlokegyenest ellentmond a normális emberek értékrendjének. A probléma nem azzal van, ha valakinek más a szexuális beállítottsága, hanem azzal, hogy nyilvánosan provokál, közerkölcsöt és közízlést sért! Ha a homoszexuálisok nem nyilvánulnának meg ennyire offenzíven a többségi társadalom felé, és nem hirdetnék, hogy mennyire trendi dolog amit csinálnak, akkor valószínüleg senkit sem érdekelne a dolog. Ez az egész viszont egy undorító "reklám" hadjárat keretében zúdul ránk minden médiaforrásból, így nem fogunk elmenni mellette sem most, sem a jövőben!
A szokásos rendőri vegzálások elmaradtak, rendbontásokról nem hallottunk. Egy dolgot nem értünk: miért kell egyeseknek úgy viselkedni, mint egy rohadt csürhe, és félrészegen, torkaszakadtából ordibálni a felvonulás ideje alatt? Szerintünk a vélemény nyilvánításnak nem ez a legmegfelelőbb módja, és kb. ez egy tíz éves gyerek szintjén elfogadható, azon felül már nem! El lehetne már végre dönteni, hogy valaki segíteni, avagy lejáratni akarja ezt a mozgalmat? Aki hangoskodni akar és sörözni, az maradjon a kocsmában, aki elősegíteni az ügyünket meg jöjjön felvonulni!