2013. március 13., szerda

Itthon is követendő lenne.....


Az Egyesült Államok legszigorúbb abortuszt korlátozó törvénytervezetét szentesítette szerdán Arkansas állam képviselőháza, amely terhesség 12. hete után az esetek többségében megtiltja a művi vetélés végrehajtását.
A republikánus többségű helyi képviselőház leszavazta Mike Beebe demokrata kormányzónak a törvénytervezettel szemben emelt vétóját. Mivel kedden az ugyancsak republikánus ellenőrzés alatt álló arkansas-i szenátus is leszavazta az állam kormányzójának elutasítását, annak nem maradt más lehetősége, mint hogy aláírja a törvényt.
Az abortuszt korlátozó jogszabály a törvényhozás folyó ülésszakának vége után 90 nappal lép életbe, ami március végére vagy április elejére várható.
Az arkansasi törvényhozás egy héten belül másodszor bírálta felül a kormányzó akaratát és ezt mindkét esetben az abortusz kérdésében tette. Mike Beebe korábban azt a törvénytervezetet is megvétózta, hogy a terhesség 20. hete után ne lehessen a terhességet megszakítani (ami azon a vitatott megállapításon alapul, hogy a magzat ilyen idős korában kezdi érzékelni a fájdalmat).
Mindkét új arkansas-i abortusztörvény kivételt tesz ugyanakkor a nemi erőszak és a vérfertőzés következtében történt fogantatás, valamint az anya életét veszélyeztető terhesség és a méhen belüli súlyos rendellenességek esetén.
Beebe kormányzó szerint mindkét jogszabály ellentmond az amerikai legfelsőbb bíróságnak az úgynevezett Roe vs Wade-ügyben 1973-ban hozott ítéletével, amelynek értelmében mindaddig törvényes lehet az abortusz végrehajtása, amíg a magzat nem válik képessé a méhen kívüli életre, ami szakemberek a 22-24 hetes kort jelenti. Az Amerikai Szabadságjogok Szövetségének (ACLU) arkansas-i szervezete szerdán bejelentette, hogy bíróságon támadja meg a két törvényt.
(MTI)
Szerk.: Itthon is ideje lenne már egy új, abortusszal kapcsolatos törvénytervezetnek, amely megtiltja a legtöbb esetben a magzatgyilkosságot. Mert mondjuk ki bátran, ez legalizált gyilkosság. A lányok/nők nagyrésze csupán kényelemből veteti el gyermekét és csinálja végig a kegyetlen procedúrát, amellyel a nemzet lassú, de biztos fogyását segítik elő. Az anyaság öröm kellene, hogy legyen, nem pedig "nyűg". Ez utóbbi szemlélet elterjedését köszönhetjük a fene nagy liberalizmusnak, és a nagy demokratikus eszméknek.....