2012. március 18., vasárnap

A valóság baseball ütővel kopogott be az antifákhoz




Miközben a német antifa elszántan kampányol az NPD betiltása mellett és NS felvonulásokon tombol, addig a háttérben érdekes dolgokat hallgatnak el kisebbségi védenceikkel kapcsolatban.

Nemrégiben egy berlini lakótelepi antifa közösségi házat törökök vertek szét, de a nyilvánosság felé mindössze annyit közöltek, hogy "nem nácik voltak és nem is rendőrök, tehát a bevett eljárás ebben az esetben nem alkalmazható". A baloldali ún. autonóm közösségi lakóházat Berlin Wedding nevű városrészében egy török banda tagjai támadták meg, két nappal később pedig két aktivistájukat verték össze a muszlimok.

Az önmagukat "Utcai Harcosoknak" elnevező helyi formáció körül-belül 30 tagja hatolt be a Schererstraße 8 épületébe, amely pont az ő tanyájukkal szemben található és ahol a multikulturális Németország élharcosai antifasiszta fiataloknak szerveztek előadásokat, koncerteket.

A törökök baseball ütőkkel szétverték az összes berendezést, még a bútorokat is. Az esetről kiadott szűkszavú belső közlemény semmit nem tartalmazott a támadók indíttatásáról és arról sem, hogy kik lehettek, miközben nagyon jól ismerték az elkövetőket, hiszen régóta retteg tőlük mindenki ebben a kerületben. A nyilvánosság felé mindössze annyit közöltek, hogy "nem nácik voltak és nem is rendőrök, tehát a bevett eljárás ebben az esetben nem alkalmazható".

Egy szociális munkás aki, aki ismer pár személyt ebből az antifa közösségből a The Southern German riporterének elmondta, hogy "ha a neonácik támadták volna meg őket, már rég zengene tőle a sajtó. Nagyon jól tudják, hogy kik tették, de mivel az elkövetők bevándorlók voltak, ez nem fér bele sehogy sem a világképükbe és ezért képtelenek lereagálni a dolgot. A törökök a pénzüket is ellopták, de ezt még a rendőrök elől is eltitkolták."

Ez történik, ha a valóság bekopog az antifa ajtaján. Skizofrén lesz.

Harcunk.info (The Southern German nyomán)