2011. július 21., csütörtök

Meggyalázták a Béke MártírjátA tengerbe szórják Rudolf Hess hamvait, hogy ezzel elejét vegyék a szélsőjobboldaliak tüntetéseinek.

Huszonnégy évvel a halála után felszámolták Rudolf Hess sírját a bajorországi Wunsiedelben. Peter Seisser egyházi elöljáró a német hírügynökségnek csütörtökön megerősítette, a családdal egyeztetve már szerdán reggel kihantolták a holttestet.

Hitler egykori helyettesének földi maradványait a terv szerint elégetik, majd a tengeren szétszórják a hamvakat. "Így akarjuk elejét venni annak, hogy Wunsiedel javíthatatlan egyének zarándokhelyévé váljon" - közölte Seisser.

Rudolf Hesst a nürnbergi perben életfogytiglani szabadságvesztésre ítélték. Több mint negyven évet töltött a berlin-spandaui fegyházban, mielőtt 1987. augusztus 17-én - 93 évesen - öngyilkosságot követett el (szerk.: öngyilkosságnak lett beállítva, hogy ne derülhessenek ki a holokauszt legendával kapcsolatos hazugságok, így meggyilkolták). Az volt a végakarata, hogy szülei mellé temessék a wunsiedeli temetőben.

(Origo nyomán, kiegészítve)