2011. május 17., kedd

Állatvédők akcióban

Nemrég kaptunk hírt róla, hogy VE szimpatizánsok egy csoportja rendszeres önkéntes munkát végez állatmenhelyeken, ám eddig cikk nemszületett erről. Ezt a hiányosságot pótolták most a srácok, következzen a beszámolójuk!



A közelmúltban egyre többeknek nyílik ki a szeme, és emelik fel a szavukat, nem csak az emberi/társadalmi igazságtalanságok orvoslása miatt, hanem az állatok védelméért is.



A világ, lassan de biztosan a saját mocskába fullad –és bár vannak ennek megakadályozására törekvések (pl. a különböző nacionalista mozgalmak, amelyek megálljt parancsolnak ennek a hanyatlásnak)-, sokszor mégis az állatok lesznek az elszenvedői és áldozatai az emberi gyarlóságnak.




Hisszük, hogy minden élőlény, állat megérdemli az emberi bánásmódot, és e szellemben is vágott neki lelkes kis csapatunk, hogy meglátogassunk, egy menhelyet ahol önkéntes munkával kicsit jobbá tudjuk tenni a magukra hagyott, sokszor a halál árnyékából megmentett állatokat.



Természetesen mondani sem kell, hogy a kaposvári Philip állatmenhely dolgozói elmondhatatlanul hálásak voltak munkánkért, nem is beszélve a közel 150 kutyáról, akiknek némi eledelt is vittünk adományul, fát vágtunk a menhely számára, ólakat segítettünk pakolászni a dolgozóknak illetve a menhelyen és annak környékén összegyűlt feleslegessé vált vagy használhatatlan dolgokat és a szemetet segítettünk elpakolni.



Ezzel a pár órás munkával nagy súlyt vettünk le az ott dolgozók válláról, és csak bíztatni tudunk mindenkit, hogy kezdjenek hasonló kezdeményezésbe a környékükön fellelhető menhelyekért. Akciónkból remélhetőleg mások is ötletet merítenek és hagyományt teremthetünk ezzel.

Pannon Bulldog