2010. november 7., vasárnap

Fehér Törvény 15. éves születésnapi koncert



Viszonylag kellemes, szellő nélküli őszi nap volt, kora reggeltől az járt a fejemben, milyen lesz ez a születésnapi koncert, amire már hónapokkal ezelőtt felfigyeltem. Amióta beharangozták egyre jobban vártam és vártam, majd hirtelen eljött november 6.-a és az indulás is. Vidáman telt a hangulat, amíg a gyülekezőhelyen vártuk a velünk utazó bajtársakat, sokat beszélgettünk közben. 4 óra körül eljött az indulás pillanata, majd mindenki elfoglalta a helyét a rendkívül kényelmes kisbuszban. A 1,5-2 órás út alatt előkerült az igencsak jólsikerült 100% Magyar válogatáslemez második része, majd utána a Mistreat dallamai csendültek fel és szórakoztatták a csipet-csapatot.

Miután megérkeztünk a mezőkövesdi sportcsarnok elé, egy kis nézelődés után elindultunk felfedezni a helyi kocsmákat, találtunk is egyet a közelben. Egész népes társaság verődött össze odabent és kint is, ki-ki kedvenc itala megvásárlása után csatlakozott a beszélgetőkhöz vagy köszöntötte rég nem látott ismerőseit. A hangolás és az összeszerelés igénybe vett egy kis időt, majd a beállás után a TarsOi fél 10 körül a húrok közé csapott. Meg kell hogy mondjam, amit a srácok összehoztak az Egységben az erő válogatáslemezen az már önmagában nagyon fincsi volt, de amit élőben előadtak az mindenkit levett a lábáról! A szokásos repertoárt hallgathattuk végig, köztük a gyönyörű Nem szól a kürt című A.N.V. Feldolgozást is. Aztán röviddel a kezdés után robbant is az adrenalin bomba, beindult a mozgás a szintén A.N.V. Feldolgozás Ébredj! című számára. A srácok felejthetetlen módon indították az estét, és nagyon reméljük, hogy ez nem csak egy projekt zenekar marad, hanem a közeljövőben egy nagylemezt is láthatunk tőlük!








A következő fellépő a Titkolt Ellenállás volt, hozták a szokásos formájukat, szinte sebészi precizitással adták elő a számaikat. A Magyar Szigeten már volt szerencsénk megismerni a zenekar két új gitárosát, most is hozták azt a színvonalat amit a TE eddig Norbival produkált. Némiképpen csalódás volt, hogy az új lemezről nem hallhattunk számokat, pedig szerintem nagyon sokan számítottak volna rá..... A közönség együtt énekelte a mára már himnuszokká nőtt számokat, mint a Hoth páncélosai-t, a Más vagy!-ot, és a Gyanús dolgok-at, hatalmas pogó alakult ki a színpad előtt! Egy biztos, a TE mindig ért ahhoz, hogyan teremtsen kiváló hangulatot!









A TE után az ünnepelt zenekar, a Fehér Törvény vette át a színpadot. Nem volt megállás, az NSHC témák mindenkit megőrjítettek, és olyan buli kerekedett a dologból, amit én még soha sem tapasztaltam! Az emberek egymás hegyén-hátán, majd a színpadon őrjöngve emelték a koncert amúgy is jó hangulatát. Az Önmagadnak című szám alatt öröm volt látni a színpadra felmászó Straight Edge-es arcokat, hogy egyáltalán vannak még olyan emberek, akik megvetik az egészségkárosító életmódot, és kiállnak az elveik mellett! A Változás szele című nóta sokakból kihozta azt a dühöt és elkeseredettséget, amit annak idején a magyar nép érzett az 1956-os szabadságharc idején megszállóik iránt, ezt demonstrálva két bajtársunk egy Good Night Left Side zászlót feszített ki a tömegben. A fellépés végén nem maradhatott el a szokásos pezsgőlocsolás, a torta felszeletelése, és az önfeledt ünneplés.









Mindent összegezve örültem, hogy résztvehettem ezen a felejthetetlen koncerten, mindezt olyan emberek társaságában, akik nem csak jó kamerádok, de egyben lelkes közönség is voltak! Negatívumként egyedül egyesek magatartását tudnám felhozni, sajnos a mértéktelen alkoholfogyasztás sokaknál megtette a hatását, és ilyenkor persze az sem számít, ha a mellette álló bajtársába köt bele az illető.....

Személy szerint, a sokadik ilyen negatív élmény után én betiltatnám az alkoholt a koncerteken, illetve azokat akik alapjáraton berúgva érkeznek, kirakhatnák a szervezőbrigád tagjai a koncert helyszínéről......

Nagy megbecsülés illeti viszont a szervezőbrigádot, akik egy kiváló bulival örvendeztették meg mind a közönséget, mind a fellépő zenekarokat! Nagy buli volt, sajnálhatja aki kihagyta :)

A képekért külön köszönet Золтан 88 bajtársunknak!