2010. október 8., péntek

Őszi Nagytakarítás

Október másodikán megrendezésre került a meghirdetett szemétszedési akció. Az időjárás nekünk kedvezett, a tervezett esőből végül semmi sem lett, így nyugodtan végrehajthattuk a kitűzött feladatot. Jópáran képviseltették magukat a GYHC és ARHC szervezetekből is, és további kellemes meglepetésként ért minket egy olyan bajtárs megjelenése, akivel azelőtt sohasem találkoztunk, és a blogra kirakott hirdetés alapján jött el.




A főváros utcáin rengeteg volt a szemét, nem kevés időt vett igénybe ezeknek a feltakarítása. A hétköznapi rohanás közben sokunknak fel sem tűnik egy-két eldobott cigarettacsikk, vagy sörösdoboz, viszont tüzetesen szemügyre véve ezek a számok megsokszorozódnak. Szomorú tény, hogy a legtöbb ember annak ellenére hajítja el a szemetét, hogy tőle 2-3 méterre ottvan egy kuka, s mit sem törődik a körülötte egyre nagyobb számban felhalmozódó hulladékkal: "Nyilván majd eltakarítja akinek a feladata"- mondaná, csak hát a látvány addig sem szép. Az egyik cipőboltba belépő hölgy például pont a bejárat elé hajította a cigarettáját, egy laza mozdulattal eltaposva azt....
A "tetőpontot" a Blaha Lujza tér és környéke jelentette: szinte lépésenként talált az ember valamilyen szemetet, a hajléktalanok ürülékéről és az elhajigált drogos tűkről már nem is beszélve.


Reméljük, hogy ezzel az akcióval sikerült az emberek figyelmét felhívni egy környezettudatos életmód folytatására, hiszen az országunk, a környezetünk, a földünk mind-mind az utánunk jövő generációknak is otthont kell hogy adjon!