2010. március 14., vasárnap

Nemi erőszak járvány Svédországban


Svéd lányok, Jenny és Linda épp egy szilveszteri bulira mentek, amikor négy szomáliai bevándorló megtámadta, megerőszakolta és félholtra verte őket. Svédország legnagyobb újságja úgy írta le támadókat, hogy "két svéd, egy finn, és egy szomáliai férfi". Ez is bizonyítja, mennyire nyomasztó az informális cenzúra Svédországban, ha bevándorlókról van szó. Meglepő gyakorisággal jelentenek hasonló incidenseket, olyan gyakran, hogy vannak olyanok, akik attól félnek, hogy Svédországban a törvény és a rend teljesen összeomlik.
Svédországban a nemi erőszakkal kapcsolatos vádak alig több, mint húsz év alatt megháromszorozódtak. Manapság hatszor annyi nemi erőszakot követnek el 15 éven aluli gyermekek ellen, mint egy emberöltővel ezelőtt. Mindenféle más erőszakos bűncselekmény szintén nagyon felfutott. A rend szinte minden városi és elővárosi területen kezd összeomlani. Itt kell megjegyezni, hogy a Bűnmegelőzési Bizottság (Crime Prevention Council) szerint négyszer akkora az esélye annak, hogy egy ismert nemi erőszakoló külföldön született, minthogy Svédországban. A nemi erőszakot elkövetők között az algériaiak, líbiaiak, marokkóiak, és a tunéziaiak viszik el a pálmát.

Fjordman blog

Köztudott dolog, hogy Norvégiában és Dániában a nem-nyugati bevándorlók, ami rendszerint mohamedánt jelent, felül vannak reprezentálva a statisztikákban. Oszlóban, Norvégia fővárosában, 2001-ben a nemi erőszakok kétharmadát bevándorlók követték el. A számok Dániában hasonlóak voltak, de Koppenhágában még rosszabb a helyzet, ahol az esetek 75 százalékát bevándorlók követik el. Svédországban nagyobb a bevándorlók (beleértve a muzulmánokat) aránya, mint bárhol máshol Észak-Európában. Feltételezhetően a számok ott is legalább olyan rosszak, mint a többi skandináv országban. Az aktuális számok valószínűleg még magasabbak, mivel a hatóságok a második generációs bevándorlókat máshogy kezelik. Ann Christine Hjelm ügyvédnő, aki a Svea feljebbviteli bíróságon (Svea high court) az erőszakos bűncselekményeket vizsgálta, azt állapította meg, hogy az elítélt nemi erőszakolók 85 százaléka vagy külföldön született, vagy a szülei születtek külföldön.

Svéd tizenéves lányok egy csoportja egy olyan övet tervezett, aminek az eltávolításához két kézre van szükség, és abban reménykednek, hogy ezzel el tudják riasztani az agresszorokat. "Ez olyan, mint egy fordított erényöv", nyilatkozta az egyik feltaláló, a 19 éves Nadja Björk az AFP-nek, ami azt jelenti, hogy a viselője diktál és nem a másik fél. Björk és egyik társa egy vállalkozást szeretnének beindítani, hogy tömegesen termeljék az öveket, és most épp egy lehetséges partnerrel tárgyalnak. "De ezt nem a pénzért csinálom" mondta Björk. Minden elkövetek, hogy megállítsam a nemi erőszakokat. Borzasztó, ami folyik". Az Aftonbladet egy internetes közvélemény-kutatása szerint a nők 82 százaléka fél a sötétben egyedül kimenni az utcára. Manapság már fényes nappal is követnek el nemi erőszakokat. Egy svéd közfürdő 30 vendége nézte végig amint egy 17 éves lányt erőszakoltak meg, és senki se csinált semmit. A lányt először egy 16 éves fiú közelítette meg. A fiú és a barátai követték a lányt, amint a barlangba ment, ahol egy sarokba szorították. A fiú letépte a bikinijét és megerőszakolta, miközben a barátai lefogták a lányt.

Bizonyos riportok szerint újabban a svéd lányokat a szórakozóhelyeken késekkel támadják meg és megsebesítik őket. Egy 21 éves muszlim férfi, aki pár éve jött Svédországba bírósági perében azt vallotta, hogy nagyon rossz véleménnyel van a svéd nőkről - vagyis "kurvákról", ahogy őket nevezi. Azzal vádolják, hogy nyolc lányt sebesített meg több bárban. Továbbá azzal is, hogy megerőszakolt egy lányt egy házbulin, egy másik lányt pedig szexuálisan zaklatott. Többen tanúsították, hogy a muszlim fiatal azt állította, gyűlöli a svéd nőket.

Több mohamedán bevándorló nyíltan vállalja az előítéleteit. Egy koppenhágai muzulmán mufti politikai közbotrányt kavart, amikor nyíltan kijelentette, hogy azok a nők akik nem hajlandók fejkendőt viselni "ne csodálkozzanak, ha megerőszakolják őket" (asking for rape). Viszont a mufti nincs egyedül a véleményével. Hamid szerint "sokkal rosszabb, ha egy arab nőt erőszakolnak meg, mintha egy svédet. A svéd lány rengeteg segítséget kap utána és valószínűleg amúgy is már korábban megb@szták. De egy arab lánynak problémái lesznek a családjával, ha megerőszakolják. Az ő számára ez egy szégyenforrás. Neki fontos, hogy megtartsa a szüzességét az esküvőjéig." Nem véletlen, hogy Rissnében egy svéd lányt erőszakoltak meg. Ez az Alival, Hamiddal, Abdallahhal, és Richarddal való beszélgetés után nyilvánvaló. Mind a négynek megvető véleménye van a svéd lányokról és úgy gondolják, hogy ez a hozzáállás gyakori a bevándorló fiatal férfiak között. "Sokkal könnyebb egy svéd kurvát...akarom mondani lányt felszedni", mondja Hamid miközben a saját szóhasználatán röhög. "Sok tizenéves bevándorló fiúnak svéd barátnője van. De amikor házasságra kerül a sor, akkor a saját kultúrájukból szereznek egy alkalmas nőt, aki még sose volt férfival. Én is ezt fogom csinálni. Nagyon rossz véleménnyel vagyok svéd lányokról. Azt hiszem elmondhatjuk, hogy szétkefélik az agyukat."

A nyugati országokban a muszlim bevándorlók által elkövetett nemi erőszakok olyan irgalmatlanul magasak, hogy nehéz úgy tekinteni ezekre a számokra, hogy véletlenszerűek. Ez hadviselésre emlékezteti az embert. Mohamed saját maga több rabszolganőt erőszakolt meg. Ez mind a Korán, mind a szunna szerint teljesen elfogadott. Ha feltételezzük, hogy sok európai muszlim úgy tekint magára, mint egy hódító hadseregre, az európai nőkre pedig, mint egyszerű hadizsákmányra, akkor hirtelen az egésznek kezd értelme lenni és teljesen megfelel az Iszlám törvénykezésnek. A legtöbb muszlim nem egyénként tekint a nyugati nőkre, hanem úgy, hogy a "azoknak a nőik", vagyis azok a nők akik az ellenséges hitetlenekhez tartoznak. Hadizsákmányok, akiket birtokba kell venni, csakúgy, mint a hitetlenek földjét, ami a hitük szerint idővel muszlim terület lesz. Ez nem egy puszta bűntény, hanem ideológiailag megindokolt bűn, vagyis a muszlimok szemében a hitetlenek megtámadása szinte egyáltalán nem számít bűnnek. "A nyugati nők olcsók és kihívóak. Mi muszlimok itt vagyunk, itt is maradunk, és jogunk van hozzá hogy kihasználjuk a lehetőségeket. A mi nézőpontunk fog felülkerekedni. A nyugati javak, csakúgy mint a föld, ahol mi most élünk Allahhoz és a legjobb emberekhez fog tartozni - a híveihez. A nyugati nők szintén alapvetően hozzánk tartoznak - ők a jövő hadizsákmányai." Nem is meglepő ezek után, hogy mind a svéd, mind a nyugati emberek körében mély és egyre növekvő bizalmatlanság van a muszlimok iránt.

Forrás: www.front14.hu